Podcastserie over schafttijd krijgt 47.000 euro Vlaams geld

Jan Jambon, de Vlaamse minister van Cultuur, besliste om 13 cultureel-erfgoedprojecten te ondersteunen, goed voor een bedrag van 1,12 miljoen euro. Het gaat om 11 cultureel-erfgoedprojecten op landelijk en internationaal niveau en 2 internationale cultureel-erfgoedprojecten die cofinanciering vereisen. De projecten starten in de eerste jaarhelft van 2021.

Een van de projecten is ‘Schafttijd. Getuigenissen over de lunchpauze op het werk.’ Amsab krijgt hiervoor 47.000 euro. Het gaat om een podcastserie, aangevuld met een website en een multimediacampagne, die zicht moeten geven op de invulling van de lunchpauze van de werkende mens. Op ‘metaniveau’ focust dit project op het potentieel en de problematiek van mondelinge getuigenissen in de collecties van erfgoedorganisaties. Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis is een archiefinstelling die het erfgoed bewaart van progressieve sociale bewegingen.

Alle andere gesteunde projecten vind je hier.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More