Plots werd voetbal de belangrijkste bijzaak van de wereld

Deense voetballer Christian Eriksen stuikt in elkaar tijdens wedstrijd en moet gereanimeerd worden.

Wat een Scandinavisch feest moest worden, werd een afschuwelijk drama. In de 42ste minuut zakte Christian Eriksen (29) plots in elkaar op het veld.

Je kon live volgen hoe hij gereanimeerd werd. Zijn Deense ploegmakkers gingen rond hem staan zodat er geen beelden konden worden gemaakt van iemand die voor zijn leven vecht.

 

Je kon zien hoe de ogen van Eriksen wijd opengesperd stonden terwijl hij totaal niet meer bewoog. Hoewel je niets meer kon zien, kon je de verschrikking aflezen in ogen van de jongens die errond stonden. Een kwartier lang probeerden artsen hem op het veld te reanimeren. Een ijselijke stilte daalde neer in het stadion.

Spelers van beide ploegen stonden te huilen, supporters vielen mekaar in de armen. Uiteindelijk werd hij het veld afgereden. De wedstrijd werd stilgelegd (0-0).

Even was het onduidelijk wat de gevolgen zouden zijn voor de rest van het EK en voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland later die avond. Maar dan kwam het nieuws dat de man na de hartmassage weer bij bewustzijn was.

enkel seconden voor hij op de grond viel

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More