Plannen voor derde rijstrook op E313

Derde rijstrook of spitsstrook? De studie is besteld.

De Vlaamse regering laat onderzoeken of er een derde rijstrook mogelijk is op de Limburgse E313. Er loopt een MER-studie voor het traject tussen Heusden-Zolder en Genk-centrum. Voor Beringen-Ham is er een aanbesteding en voor het traject tussen Lummen en Hasselt-Oost zijn er concrete plannen.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil daarmee de E313 ontluchten die totaal is dichtgeslibd. Of het een derde rijstrook moet worden of een spitsstrook is nog niet beslist, maar dat er wat moet gebeuren, staat voor de minister vast.

Zoals te verwachten is daar niet iedereen het over eens. De U-hasselt vindt de maatregel een ‘old school’- aanpak en merkt op dat een derde rijstrook slechts een tijdelijke oplossing is . Een extra capaciteit op de weg zou het fileprobleem namelijk maar heel even oplossen. Meer capaciteit trekt volgens de universiteit meer auto’s aan en zal voor nog meer files zorgen.

En ja hoor, de minster legt in een reactie daarop de grijsgedraaide plaat van de duurzaamheid op. “Ik geloof in de combimobiliteit, waarbij mensen kiezen voor duurzame alternatieven.”

‘Zoals?’

‘Fietswegen en waterwegen.’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More