Pingdemic legt Britse economie lam

De Britse economie wordt getroffen door de coronacrisis. Het gaat niet om mensen die zwaar ziek zijn, maar om werknemers die massaal thuis in quarantaine zitten, de ‘pingdemic’.

De term pingdemic is een samentrekking van de woorden ‘pandemic’ (pandemie) en ‘pingen’, het versturen van meldingen naar telefoons. Die meldingen komen van de Britse covid-app die werknemers verplicht thuis te blijven.

Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk slaan steeds meer alarm over personeelstekorten nu steeds meer medewerkers anderhalve week in thuisquarantaine moeten. Britse media spreken over een ‘pingdemic’, waarmee ze dus verwijzen naar de quarantaine-oproep die mensen krijgen via de officiële gezondheidsapp als ze in beeld zijn gekomen als contact van een besmet persoon.

Sky News bericht dat afgelopen week meer dan een half miljoen mensen te horen kregen dat ze zich moeten isoleren. Dat aantal kan nog verder oplopen nu het aantal coronabesmettingen in het land fors stijgt. De regering heeft vrijwel alle beperkingen met ingang van maandag geschrapt.

AD: “Minister van Volksgezondheid Sajid Javid erkende eerder al dat het aantal nieuwe besmettingen daardoor kan oplopen naar 100.000 per dag, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie. Bedrijven zeggen dat medewerkers nu al massaal thuis komen te zitten na te zijn gewaarschuwd via de officiële app.”

Topman Steve Rowe van warenhuisketen Marks & Spencer noemde dat in The Times ‘een groot probleem in elke sector’. Hij schatte dat binnen een maand 20 procent van de werknemers in de detailhandel in thuisquarantaine kan belanden. AD: “Rowe waarschuwde dat openingstijden van winkels mogelijk aangepast moeten worden omdat er simpelweg niet meer genoeg medewerkers inzetbaar zijn.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More