Pieter Loridon woest over ‘commerciële moord’

Het aantal besmettingen stijgt, de roep om protest ook.

In Berlijn kwamen dit weekend 20.000 betogers hun ongenoegen uitschreeuwen over de corona-maatregelen in de Duitse hoofdstad. De betoging verliep onder het motto ‘het einde van de pandemie: dag van de vrijheid.” Zij vinden dat de Duitse overheid een onaanvaardbare inbreuk pleegt op hun persoonlijke vrijheid. Zij vinden de maatregelen ook niet ‘proportioneel’, een argument dat vaak terugkeert.

Ook in Antwerpen is men zwaar ontgoocheld over de wurgmatregelen voor de economie, nu bekend raakte dat in het hartje van Antwerpen slechts 20 besmettingen werden geregistreerd en de broeihaarden zich situeren in wijken waar voornamelijk Allochtonen wonen. De groep “Vrij Ondernemen België” komt daarom met een petitie tegen de avondklok en de nieuwe corona maatregelen en roept op tot een betoging op woensdag 5 augustus.

Nog altijd wordt er in de broeihaarden blijkbaar niet voldoende opgetreden tegen hardleerse individuen. Het zette Pieter Loridon – ex-basketbalspeler en ondernemer – aan tot een scherpe post op Facebook. Zoals velen is hij voorzichtig en wikt hij zijn woorden om niet op de verlengde tenen van bepaalde gemeenschappen te trappen, maar Loridon wil wel even kwijt dat hij in een bepaalde buurt 15 van de 23 mensen zonder mondmasker ziet lopen. Dat terwijl ondernemers een stille dood sterven door een avondklok en de waarschuwing van gouverneur Berx om Antwerpen te mijden. Loridon durft de foto die hij nam niet te posten, maar eindigt wel in kapitalen: “DOE IETS AAN DE BROEIHAARDEN VERDOMME!!!”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More