Pico-Walter Michiels stuurt zijn kat naar de correctionele rechtbank

“Ik heb geen proper kleren.”

Walter Michiels woont tegenwoordig ergens in een bos in Kessel-Lo. De gewezen acteur – die iedereen kent als Pico uit F.C. De Kampioenen – overleeft er met een invaliditeitsuitkering in een chalet. Walter Michiels was in zijn heldere jaren al een jongen die een beetje anders was, maar wel een zeer verdienstelijk acteur. Na zijn studies aan het gerenommeerde Studio Herman Teirlinck, belandde Walter in de F.C. De Kampioen in de rol van Pico.

Michiels speelde met zijn naturel iedereen van het scherm, maar kon niet van de drank afblijven. Hij kreeg van zijn collega-acteurs minder kansen dan politicus Ludo Van Campenhout van N-VA en werd na enkele dronken akkefietjes op de set uit de serie gegooid. Dat was het begin van het einde. Michiels vereenzaamde en verloor zichzelf in alcohol en jointjes.

Woensdag moest hij zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor een reeks prutsen: het stelen van drie salontafels, een gsm-toestel, acht nummerplaten en een paraplu. Daarbovenop zijn er de zattemans-perikelen van Walter: een doodsbedreiging aan een vrouw en het kraken van een caravan. Michiels liep bovendien nog tegen de lamp voor zijn jointjes.

De rechter vatte de zaak van Walter Michiels (56) samen als ‘een dossier met hindernissen’. Ondanks het feit dat de rechter had bevolen dat hij aanwezig moest zijn, kwam zijn advocaat op de rechtbank melden dat Walter niet kon komen omdat hij – naar eigen zeggen – geen propere kleren had.

Voor de procureur was dit een frats teveel, hij vorderde drie jaar cel.

Op 5 februari kent Walter het vonnis. Op 10 maart moet zich nog een keer verantwoorden voor zedenschennis.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More