Pfizer verwacht een opbrengst van 12,5 miljard euro

De wereld redt je niet gratis en voor niets.

Met de verkoop van het coronavaccin boert farmagigant Pfizer lang niet slecht. Het bedrijf verwacht dat het dit jaar minstens voor 12,5 miljard euro van die vaccins zal verkopen, 15 miljard dollar dus. Minstens, want het gaat enkel om de contracten die nu al getekend zijn. “We hebben ook kosten gemaakt”, klinkt het. Naar eigen zeggen zouden de kosten voor onderzoek en ontwikkeling van het bedrijf nu al 9,4 miljard dollar bedragen. Over de 400 miljoen euro die ze van Europa kregen, wordt niet gerept.

De onkosten zullen evenwel de pret niet bederven. Het bedrijf zou een winstmarge van 25 tot 30 procent hebben voor belastingen. De courante nettowinst over 2021 van een aandeel stijgt bovendien ook lekker. Dat zou nu rond 3,15 dollar per aandeel liggen – in 2019 was dat ‘maar’ 2,22 dollar. Met die cijfers heb je als CEO van het bedrijf geen blauw pilletje van eigen fabriek nodig om in de stemming te komen.

We willen in deze graag de bevlogen woorden van Jos Hermans gebruiken, je weet wel de man die als eerste een vaccin kreeg en toen een vergelijking maakte met een engeltje dat op zin tong piste (hoezo dan?). Bij zijn tweede prik sprak Jos zijn dank uit: “Ik wil de firma bedanken en bewonderen voor wat ze voor ons allemaal doen.”

Wel, de firma bedankt Jos.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More