Pfizer is baas: “We willen verspilling beperken”

Zes dosissen zijn geen vijf dosissen.

“Ik wil de firma Pfizer bedanken en bewonderen voor wat ze voor ons allemaal doen en ook het personeel hier. Proficiat allemaal.” Dat waren de gevleugelde woorden van Jos Hermans (96), de man die het eerste Pfizer-prikje kreeg in ons land. Gevleugelde maar naïeve woorden. Een farmareus is niet echt bezig met het redden van de wereld, maar met het vullen van de portemonnee.

De reactie van Jos staat haaks op de reacties van het zorgpersoneel dat vergeefs zat te wachten op een prik, maar met een leugentje om bestwil door Pfizer even niet werden bediend. “We begrijpen de reactie van allen die graag zo spoedig mogelijk gevaccineerd willen worden, maar dit zijn uitzonderlijke tijden”, zegt Marie-Lise Verschelden, woordvoerster van Pfizer. “De aanpassing van de manier van tellen is bedoeld om duidelijkheid te scheppen voor zorgverleners en de verspilling van vaccins tot een minimum te beperken”.

Dat er zes en soms wel zeven dosissen uit een flesje komen in plaats van vijf, kon een commerciële firma natuurlijk niet accepteren, ook niet als ze de wereld wil redden. Niks mis mee om dat ook gewoon toe te geven.Maar zo’n ‘bekentenis’, blijkt een brug te ver en dus krijgen we een vertellinkje in ons maag gesplitst over verspilling en de eerlijke verdeling over de rest van de wereld. “Zo wordt het vaccin beschikbaar voor meer mensen over de hele wereld”, aldus Verschelden.  Meer dosissen uit een flesje, dus minder leveren. Reactie van premier De Croo: “Het zijn geen tijden om met getrokken messen tegenover elkaar te staan.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More