Peter van de Veire: “Mijn vrouw had geen last van te weinig seks”

En dan is er ook nog iets met pluimen in zijn gat. ‘t Is nogal een kerel, die Peter van de Veire.

Hij introduceerde het woord Fuckmebotjes, hij barbecuede om vijf uur ‘s ochtends met tweehonderd Stubru-luisteraars langs de kant van de E40, hij vestigde een wereldrecord crowdsurfen en hij kluisterde samen met Tomas De Soete en Christophe Lambrecht Vlaanderen zes dagen lang aan de radio met ‘Music For Life’. Peter Van de Veire werd niet voor niks verkozen tot Radiopersoonlijkheid van 2006.

Het is ook daarom dat er in jaargang 2007 – die we enkele dagen geleden online zetten – een lang interview met de radiomaker te lezen viel.

Van gelekte Eveline-video’s was toen nog geen sprake, maar er was wel iets anders waar hij een trauma aan had overgehouden: “Ik presenteerde de vooravond en op een dag floepte ik er zonder nadenken uit: ‘Als Scala tegen kerstdag op één staat in ‘De Afrekening’, steek ik pluimen in mijn gat en loop ik zo over de Grote Markt.’ Roos Van Acker zat op dat moment naast mij en vroeg me of ze iets met die uitspraak mocht doen. Ik was me van geen kwaad bewust en liet haar begaan.”

“De volgende uren stroomden er honderden mails binnen, alle kranten belden me op… Toen pas realiseerde ik me de gevolgen van mijn uitspraak. Ik zag het niet zitten om met pluimen in mijn gat over de Brusselse Markt te lopen, maar ik had snel door dat ik er niet onderuit kon. Ik heb daar een weekend mottig van gelopen. Dat was een van de weinige keren dat ik spijt heb gehad van mijn grote mond.”

En dan was er nog iets van zes dagen lang opgesloten te zitten in een glazen huis: “Ik was het veel vlugger gewoon dan ik had gedacht. Die Hollanders van 3FM (de Nederlandse zender die gelijktijdig met Studio Brussel een benefietactie hield) hadden me bang gemaakt: ‘Jullie gaan in een zwart gat vallen en minstens twee weken niet normaal kunnen eten.’ Dat bleek allemaal nogal mee te vallen. Die Hollanders zijn dus grotere janetten dan wij.”

“Op Man Bijt Hond zag ik een interview met de vrouw van Giel, een Hollandse presentator die al drie jaar aan die actie meewerkt: ‘Elk jaar is hij een week lang niet om aan te spreken en ook aan seks hoef ik de eerste dagen niet te denken. Toch niet met hem.’ Daar heeft mijn vrouw zeker geen last van gehad.”

Het volledige interview kan je nog eens nalezen in nummer vier van jaargang 2007, met de bloedmooie Cara Van der Auwera op de cover.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More