Personeel dat vaccin weigert, wordt bedreigd

“Pas als ze niet meer op reis zullen mogen, zullen ze zich laten vaccineren.”

De sfeer wordt grimmiger. Langzaam wordt duidelijk dat de overkill aan informatie en desinformatie, berichten en tegenstrijdige berichten die experten het laatste jaar de wereld in hebben gestuurd, een omgekeerd effect hebben op de geloofwaardigheid. Bundel alle statistieken en je hebt de nieuwe Bijbel (ook een werk dat op geloof is gebaseerd). Want daar komt het op het einde van de rit op neer: de mensen geloven het niet meer. Steeds meer mensen willen geen prik laten zetten. Vooral Franstaligen sturen hun chat naar het vaccinatiecentrum, geïnspireerd door hun grote voorbeeld Frankrijk, waar tot 40 procent van de bevolking het niet zo heeft met dat vaccineren.

En dus, is de overheid begonnen met aan de ene kant een charmeoffensief, aan de andere kant dreigementen. De wet zit nog altijd in de weg om de vaccinatie verplicht te maken en daarom zoekt men – geheel volgens de wetten van de Belgische hypocrisie – naar omwegen. Verplicht? Nee, maar dan zal je het geweten hebben.

De topman van het UZ Brussel Marc Noppen – die al eerder met sterke oneliners kwam – noemt het “misdadig” dat zestig procent van het personeel van een rusthuis in Brussel een vaccin weigert. Dominque Fris, directrice van een woonzorgcentrum in Brussel-stad, begrijpt het ook niet. “Dreigen, op emoties werken, niks helpt”

Ze heeft wel een oplossing: drukkingsmiddelen. “Ik denk dat praktische overwegingen nog het sterkste drukkingsmiddel zullen zijn”, zegt ze in ‘Het Nieuwsblad’. “Ik hoop dat tal van landen snel een bewijs van vaccinatie zullen vragen voor je er binnen mag, dat vliegtuigmaatschappijen zullen vragen om je vaccinbewijs te tonen. Als ze niet meer op een vliegtuig zullen mogen om op reis te gaan, dán zullen ze ongetwijfeld wel een prik willen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More