Personage ‘Borat’ overleden wegens te gevaarlijk (video)

“Ik stond op de set in een kogelvrije vest.’”

De Britse komiek Sacha Baron Cohen (49) zal nooit meer in de huid kruipen van zijn meest iconische personage Borat omdat het veel te gevaarlijk is geworden. Borat trapt tegen alle mogelijke heilige huisjes, is racistisch, shockerend, seksistisch, kortom alles wat politiek incorrect is. Daar maak je meer vijanden mee dan vrienden.

Eerder deze week kreeg Sacha Baron Cohen nog wel een Golden Globe voor ‘Beste Acteur in een Musical of Comedy’, maar hij liet meteen ook weten dat het personage Borat verleden tijd was. In zijn laatste film houdt Cohen de Amerikanen een spiegel voor. De prent verscheen vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en Cohen was niet bepaald fan van Trump. “Ik wilde de Amerikanen tonen wat er zou gebeuren als we opnieuw voor Trump zouden stemmen. Nog eens vier jaar met hem aan de macht konden we niet aan”, vertelt Cohen. “Racisten lieten hun haatdragende ideeën de vrije loop, ze hadden door Trump het idee gekregen dat het opnieuw oké was om racist te zijn, homo’s en vrouwen te haten en antisemitisme te promoten… Onze democratie was in gevaar, en dat wilde ik de wereld laten zien.”

Cohen vertelt dat de makers hun leven riskeerden en tijdens het draaien kogelvrije vesten droegen. Hij wil zichzelf en en anderen niet meer in zo’n situatie plaatsen en heeft daarom besloten om Borat een stille dood te laten sterven. Gedaan met vuilbekken en shockeren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More