Pentagon gaat rapport openbaar maken over ufomeldingen

“Er zijn veel meer ufowaarnemingen dan enkel die die openbaar gemaakt worden.”

Piloten, marine en satellieten registeren bewegingen van voorwerpen in het luchtruim waar ze geen verklaring voor hebben. Ufo’s dus, unidentified flying objects. Die worden doorgaans naar het rijk van de fantasie verwezen. Maar, wanneer die door de overheid worden geregistreerd met professionele apparatuur, is het een heel andere verhaal. Alleen krijgen wij, gewone burgers, die rapporten nooit te zien.

John Ratcliffe – de voormalige directeur van de nationale inlichtingendienst onder president Donald Trump – zegt nu dat het Amerikaanse ministerie van Defensie op 1 juni een rapport gaat publiceren met daarin nooit eerder vrijgegeven ufomeldingen. Volgens de man bevat het informatie over ‘bewegingen’ waarvoor wij mensen de technologie niet hebben. “Ufowaarnemingen worden gedaan door piloten van de marine of de luchtmacht of opgepikt door satellieten. We zoeken altijd eerst een logische verklaring, maar die is niet altijd te vinden”, aldus Ratcliff. “Ze maken bewegingen die we niet kunnen nadoen of waar we gewoon de technologie niet voor hebben. Of ze bewegen zich sneller voort dan het geluid, zonder door de geluidsmuur te gaan.”

Het Pentagon richtte in augustus vorig jaar een speciale eenheid op die ufo’s moet onderzoeken. Die eenheid is onderdeel van de Amerikaanse marine, onder leiding van toenmalig viceminister van Defensie David Norquist.  Zo nu en dan wordt materiaal vrijgegeven, zoals de drie video’s van ufowaarnemingen die door piloten van de Amerikaanse marine waren gefilmd.

Wat er in het rapport van 1 juni staat, is niet bekend. Echte antwoorden zullen we wellicht niet krijgen, maar wel een bevestiging van het feit dat er wel degelijk waarnemingen bestaan van fenomenen die onze wetenschap (nog) niet kan verklaren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More