Pedro Facon mag als eerste het slechte nieuws brengen

“1 mei kan beter midden mei worden.”

We worden – traditiegetrouw – de komende week mondjesmaat voorbereid op het slechte nieuws van aanstaande woensdag. Dan komt het Overlegcomité nog een keer bij elkaar, die enkele politiek vervelende knopen moet doorhakken. Kernwoord van woensdag is ‘heropenen’. Wanneer de scholen, wanneer de winkels, wanneer de horeca. Wie beter dan een figuur die totaal geen autoriteit afdwingt, coronacommissaris Pedro Facon, om een eerste schot voor de boeg te geven.

In een uitgebreid interview met de krant ‘De Tijd ‘wordt duidelijk waarom de man geen natuurlijk leider, maar een theoreticus is: hij gebruikt te veel woorden om simpele vragen te beantwoorden. Samengevat komt zijn boodschap – die hij als ‘niet vrolijk, maar epidemiologisch realistisch omschrijft – op het volgende neer: op 19 april de scholen heropenen, op 26 april het einde van de afkoelingsperiode (hij bedoelt de winkels heropenen) en de horeca ergens midden mei. “Ik beslis natuurlijk niet, maar én op 19 april volle bak gaan met het onderwijs, én op 26 april de afkoelingsperiode beëindigen én op 1 mei de horeca én het binnenplan doorvoeren, dat is wel veel”, aldus Facon.

Wat hebben we na een jaar corona geleerd?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More