Paul Magnette (PS) zegt dat hij niet heeft gezegd wat hij heeft gezegd

Operatie “afzwakken” is geactiveerd.

Het is allemaal de schuld van ‘Le Soir’ volgens Paul Magnette. Die hebben een lek gepubliceerd van een communicatie tussen de PS en de premier die niet voor andere oren en ogen bedoeld was.

“Ik denk niet dat er een crisis binnen de regering is”, zegt Magnette aan de RTBF. Volgens Magnette is het dossier van de hongerstakers de afgelopen uren geëvolueerd. Dankzij hem is er nu (eindelijk) een bemiddelaar aangesteld. Zijn partij wil er “alles aan doen om een oplossing te vinden, en heeft meer dan eens voorstellen op tafel gelegd binnen de regering”.

Samengevat wij hebben het allemaal verkeerd begrepen: “Wij vragen geen massale regularisatie”, aldus de socialistische voorzitter. “We vragen aan de slag te gaan met alle mogelijke wettelijke middelen.”

Blijkbaar is de PS bang dat een van de hongerstakers het niet zal halen. Of dat voor de man in kwestie is, laten we in het midden. Maar in geval van een overlijden zou de PS woordbreuk plegen door niet af te treden. Met deze eerste ‘draai’ is dat scenario al een beetje herschreven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More