Patiënt met corona op ‘gewone’ meerpersonenkamer Stuivenberg

Ergste nachtmerrie een ziekenhuis nipt vermeden.

De grootste vrees van een ziekenhuis is, dat het coroanvirus zich zou verspreiden in niet-covid afdelingen. Een ziekenhuis is door zijn structuur een ideale habitat voor een virus als corona. Een besmetting aldaar zou moeilijk beheersbaar zijn en een ravage aanrichten onder verzwakte patiënten en personeel. Covid-afdelingen zijn daarom extreem voorzichtig in wie er waar naar binnengaat en weer vertrekt.

In het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis kon men een drama ternauwernood vermijden. Eerder deze week werd er een man via de spoed opgenomen en naar een reguliere meerpersoonskamer gebracht omdat de eenpersoonkamers allemaal bezet waren. De persoon vertoonde geen symptomen van het corona-virus, maar moest volgens de standaardprocedure wel een test ondergaan. De volgende dag bleek de man echter positief en moest het ziekenhuis ingrijpen. De man werd meteen overgeplaatst en de twee andere patiënten werden ook meteen getest. Gelukkig blijken zij nu negatief. Zij werden wel, net zoals de besmette man, twee weken in quarantaine geplaatst. Over vijf dagen worden zij nog een keer getest.

Je kan je de vraag stellen of dit voldoende is. Volgens de regels van de contact tracing moeten ook alle dokters en het verplegend personeel waarmee de man in aanraking kwam, ook getest worden en/of in quarantaine gaan. Het ziekenhuis laat weten dat alle mogelijke veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More