Patek Philippe schrijft geschiedenis met duurste horloge ooit (foto)

Wie draagt er tegenwoordig nog een horloge om de tijd te lezen?

Neen, voor de meeste mensen is een luxe horloge een statussymbool en accessoire geworden dat staat voor succes. Een sportwagen of villa kan je niet overal mee naartoe nemen, maar een dure horloge rond je pols wel. Een uurwerk is dan ook voor velen een symbool van macht geworden. Hoe duurder en uniek een merkhorloge van een persoon is, hoe hoger zijn of haar plaats in de maatschappij hoogstwaarschijnlijk zal zijn.

Wel, met de Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A van Patek Philippe in je bezit, kunnen we er gerust vanuit gaan dat je alle schaapjes op het droge hebt. Want hij is maandag in Zwitserland voor een recordbedrag van 31 miljoen Zwitserse Frank (omgerekend 28,2 miljoen euro) geveild. Klinkt waanzinnig en decadent, maar het is wel geruststellend als je weet dat het gehele bedrag gaat naar onderzoek naar Duchenne spierdystrofie (DMD), een ziekte die spieren aantast en verzwakt.

Hiermee wordt met gemak het vorige record verbroken dat op naam stond van een Daytona Rolex, ooit gedragen door acteur Paul Newman. Deze horloge leverde toen 15,3 miljoen euro op. 

Wat maakt deze Patek Philippe dan zo bijzonder? Mmm, waar te beginnen? Volgens de fabrikant is er maar liefst zeven jaar voorbereiding aan voorafgegaan, twee jaar in de productie, en vergde het meer dan 100.000 werkuren en bestaat er maar één exemplaar van.

De horloge heeft in kwestie heeft twee wijzerplaten die kunnen gekanteld worden en beschikt over 20 verschillende functies. Bovendien is het de enige Ref. 6300 gemaakt in staal. Eén van de mooiste aspecten van dit horloge is de salmon dial aan de voorzijde. Het horloge bevat onder andere een Grande Sonnerie, een Petite Sonnerie, een Minute Repeater en een Perpetual Calendar

Horlogekenners weten meteen met al deze opgesomde kenmerken hoe laat het is.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More