Pascal Smet subsidieert vzw die AXA wil boycotten

Midden april werd Globalize Solidarity vzw door de Vlaamse Gemeenschapscommissie en dan meer specifiek collegelid Pascal Smet (Vooruit) erkend als lokaal sociaal-cultureel werk en ontving de overeenstemmende subsidie voor de jaarwerking 2021.

De vzw is beter gekend onder de naam INTAL. Smet gaf geld aan 7 onderdelen van INTAL, onder andere INTAL Midden-Oosten. In totaal kan de vzw rekenen op 4.500 euro voor dit jaar.

INTAL wil de Palestijnse verkiezingen gebruiken (of misbruiken) om Israël onder druk te zetten om alle Palestijnse politieke gevangenen vrij te laten, met name de leden van de Palestijnse Wetgevende Raad (PLC), of ten minste toe te staan dat er in Israëlische gevangenissen verkiezingen kunnen worden gehouden en dat politieke gevangenen zich verkiesbaar kunnen stellen. Die ‘politieke gevangenen’ zijn soms terroristen die onschuldige Israëlische burgers hebben vermoord.

INTAL wil ook AXA boycotten omdat het zou ‘investeren in de Israëlische apartheid’. INTAL vraagt de burger om zich aan te sluiten bij ‘tienduizenden mensen’ die de belofte ondertekenden om AXA te boycotten. INTAL: “AXA blijft investeren in de Israëlische apartheid. Boycot AXA nu!”

AXA is een internationale verzekeringsgroep en vermogensbeheerder met wereldwijd 126.000 medewerkers en ruim 100 miljoen klanten in meer dan 50 landen. De belangrijkste afzetmarkt is Frankrijk, waar ongeveer een kwart van de omzet wordt gerealiseerd. In de rest van Europa wordt een derde van de omzet behaald en in Noord-Amerika ongeveer een zesde.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More