Parlementslid Metsu (N-VA) wijst op gevaarlijke situatie bij Unia en Myria

Federaal parlementslid Koen Metsu (N-VA) stelde vast dat Hajib El Hajjaji lid is van de raden van bestuur van Unia en Myria. El Hajjaji is ook medeoprichter en vicevoorzitter van het Collectif Contre l’Islamophobie Belge (CCIB).

Volgens de oprichtingsakte van het CCIB werd El Hajjaji in Verviers geboren (°1981). Een recent franstalig artikel geeft enige achtergrond bij El Hajjaji.

Volgens kamerlid Metsu heeft de vzw CCIB directe banden met het Franse CCIF, dat gelinkt is aan de moord op Samuel Paty, en de Internationale Moslimbroederschap.

Federaal parlementslid Metsu wil weten of El Hajjaji en het CCIB onderzocht worden door de veiligheidsdiensten. Het kamerlid stelde onlangs een mondelinge vraag aan minister van Justitie Van Quickenborne die bevoegd is voor de Staatsveiligheid (VSSE).

Van Quickenborne: “De Staatsveiligheid verricht proportionele inlichtingenonderzoeken naar personen of organisaties die betrokken zijn bij de verspreiding van extremistische standpunten of bedoelingen. Daar kan echter niet over gecommuniceerd worden. Volgens de Staatsveiligheid heeft de vzw nog geen activiteiten ontplooid. De Staatsveiligheid zal hier ook in de toekomst de gepaste aandacht aan besteden.”


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More