Parenclubs mogen weer open, maar willen niet

“We gaan niet voor agent spelen.”

Parenclubs mogen op 9 juni weer open, maar wel volgens de regels van de horeca. Dat wil zeggen, met vier aan een tafeltje en met het mondmaskertje naar het toilet. Niet meteen het concept van een parenclub, waar de essentie net is om van bubbel te wisselen. Mekaar leren kennen, wat verkennen en verhuizen voor ‘meer’. Volgens de regels van de horeca, komt daar weinig van in huis.

Verschillende Vlaamse clubs kiezen er daarom voor om gesloten te blijven. Ze willen gene zever met de politie, laat staan dat ze zelf voor politie willen gaan spelen om iedereen keurig achter de tafeltjes te houden. “Ik heb geen zin om voortdurend te zeggen wat mag en niet mag”, zegt Gisela Vermeerschen van The Climax in Balen. Ze gaan de negende juni niet openen.

Ook in Geel, bij Villa21 blijven de deuren dicht. Uitbater Didier Lauweryse pleit voor sneltesten aan de deur. Begrijp hem niet verkeerd, testen op corona uiteraard. “Wie negatief test, mag binnen. Wie positief is, blijft buiten”, aldus Lauwerysen. “Zo kunnen de mensen elkaar binnen ontmoeten zoals dat hoort in een parenclub. Bovendien voelen ze zich 100% veilig. Maar de overheid heeft daar geen oren naar.” Misschien moeten ze met z’n allen eens een plaatsbezoekje organiseren?

De overheid leutert over het feit dat sneltests minder waterdicht zouden zijn. Het gevolg is dat er nu privé één en ander wordt georganiseerd, zonder controle en met meer volk. In Nederland gaan de clubs op 5 juni al open. Dat zou wel eens voor ‘grensoverschrijdend’ gedrag kunnen zorgen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More