Pano-uitzending over contact tracing krijgt vervolg in parlement

Al maandenlang is er volgens de reporters van Pano veel te doen over de Vlaamse contactopvolging of contact tracing, een cruciale eerste verdedigingslinie tegen het coronavirus. Bij het begin van de tweede golf bleek deze alvast niet klaar: de contactopvolging kon niet vermijden dat België al snel opnieuw uitgroeide tot een van de slechtste leerlingen van Europa. Maar ook vandaag, nu de strijd voor het vermijden van een derde golf aanhoudt, blijft het systeem met veel ziektes kampen.

Pano verzamelde getuigenissen waaruit duidelijk blijkt dat er een opeenstapeling is van problemen achter de schermen. Van discussies over het brononderzoek tot getouwtrek over lokale initiatieven. Van een exclusief contract met callcenters en mutualiteiten tot machtige topambtenaren die ruziën met experten.

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid reageerde na de uitzending al met een persbericht op de Pano-uitzending ‘Het spoor bijster’ over het contactonderzoek. De VRT reageerde op haar beurt waarop het Agentschap opnieuw reageerde.

Morgen staat er in het Vlaams parlement een interpellatie over de uitzending op de agenda. Minister Beke zal uitleg verschaffen. Beke is bevoegd voor het Agentschap Zorg en Gezondheid.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More