P onthult: snel veel geld verdienen doe je zo

Eerder deze week onthulden we waar Kjell Fruytier zijn mosterd had gehaald. Maar er zijn ook nog wel andere sites en sujetten die met snel-rijkformules opscheppen. Voor je ‘t weet ben je echter centen kwijt in de plaats van er verdiend te hebben. Voor wie toch aardig wat kluiten wil vangen – zonder daar al te veel voor hoeven te doen uiteraard – hebben wij deze tien tips.

Ga lucht verkopen

Dat is precies waar de Canadees Moses Lam een tijdje geleden ook mee begon, namelijk. Op een dag was de man in een zotte bui en dacht: ‘Een simpele zak lucht, zou ik dat verkocht krijgen?’ Hij besloot de proef op de som te nemen, vulde enkele plastic zakjes in de Rocky Mountains en bood die aan op eBay. Tot zijn grote verbazing was er nog veel interesse voor ook en dus besloot hij het grootser aan te pakken. Thans gaan zijn spuitbussen Rocky Mountains-lucht, die – afhankelijk van de grootte – tussen de 28 en 32 dollar kosten, in China als hete vleermuizensoep over de toonbank. Tegenwoordig is Moses CEO van zijn winstgevend bedrijf Vitality Air.

Er zijn heel veel Chinezen, er hangt daar in China heel veel smog en wij hebben in de Ardennen ook genoeg verse lucht, toch?

Stap in de schaamhaarbusiness

In onze contreien zijn de meeste mensen schaamhaar liever kwijt dan rijk, maar dat is bijlange niet overal op deze aardkloot zo. In de meeste zuidoost-Aziatische landen hebben vrouwen van zichzelf niet erg veel schaamhaar, maar soms willen ze liefst een dikke vacht. In China is schaamhaar dat boven de laaghangende broek of rok komt piepen gewoon de mode. Helaas hebben de meeste Chinese dames van nature geen weelderige bermudadriehoek en dus hebben ze er ginds wat op gevonden: de schaamhaarpruik. Die zijn liefst gemaakt van écht haar van daar vanonderen: wie een kilo van het spul doneert in de pruikenfabriek, is al snel 165 euro rijker. Toegegeven: om een kilo krultabak bijeen te krijgen, zal je flink je best moeten doen.

In Zuid-Korea, waar een overwoekerd damestuintje symbool staat voor vruchtbaarheid, gaan ze nog een stapje verder. De Duitse chirurg Afschin ontdekte namelijk dat schaamhaar en hoofdhaar bij Aziaten heel erg op elkaar lijkt. Transplanteren van hoofd naar venusheuvel bleek bovendien slechts een kleine ingreep. Thans kunnen de weinige dokters die deze behandeling toepassen, de stroom ‘patiënten’ amper aan.

Kan je een beetje met een scalpel overweg? Dan loont het zeker de moeite om oostwaarts te trekken. Als je weet dat een Zuid-Koreaanse omgerekend 1.750 euro neertelt voor een behandeling en je makkelijk twee operaties per dag kunt uitvoeren, dan heb je dat vliegticket er zo weer uit.

Verhuur je bovenlichaam

Op dat simpele, doch puike plan kwam ene Jason Sadler. Iedere dag trekt hij een ander T-shirt aan met daarop reclame voor een andere dienst of product. Hij wordt er nog serieus voor betaald ook: naar eigen zeggen schepte hij tijdens zijn eerste maand al 22.000 dollar. Tegenwoordig heeft Jason zelfs mensen in dienst die, samen met hem, iedere dag van vetbetaald T-shirt wisselen.

Als ze dat in Amerika kunnen, dan moet dat hier toch ook lukken? Belgische merknamen genoeg. En misschien wil de lokale middenstand ook wel sponsoren. Vandaag een T-shirt van KBC, morgen eentje van Frituur ‘t Pleintje.

Verkoop je leven

Een zekere Mike Merrill kwam op een dag op het grandioze idee om zichzelf op te delen in 100.000 aandelen en die voor een dollar per stuk te verkopen. Zo was hij op slag honderdduizend dollar rijker natuurlijk, maar zijn leven heeft hij sindsdien niet meer zelf in handen. Zijn aandeelhouders beslissen immers wanneer hij naar de kapper gaat en welke coupe hij daar kiest, met welke auto hij rijdt, of hij het al dan niet uitmaakt met zijn lief enzovoort.

Als Mike Merrill dat kan, dan kan jij dat ook. Ideaal voor mensen die op korte tijd hun rekening serieus willen spijzen, maar die er geen idee van hebben hoe ze dat geld vervolgens gaan spenderen.

Verkoop haar

Vrouwen willen er steeds mooi uitzien en wat in deze tijden niet gegeven werd door Moeder Natuur, dat kopen ze gewoon. Borsten van siliconen, nagels van acryl of snelhardende gel en lange lokken van… echt mensenhaar.

Bedrijven die haar verkopen, die moeten dat uiteraard eerst aankopen. De prijs die je ervoor krijgt is afhankelijk van verschillende factoren. Maar voor een volle bos sluik, natuurlijk blond haar van tenminste dertig centimeter lang, kun je bij verschillende hairsellingpoints toch al snel honderd euro vangen.

Van plan om op een mooie dag richting drukke winkelstraat te trekken, gewapend met een schaar en op zoek naar nietsvermoedende haardonoren? Leg het geheel dan ook ineens vast op video en maak er een prank-filmpje van. Zo kan je er op YouTube ineens ook nog wat aan verdienen. Twee keer katsjing.

Verkoop zakjes aarde

De Ier Pat Burke reisde geregeld van Ierland naar Amerika, waar hij familie en kennissen bezocht. De bloedverwanten aldaar vroegen hem dan telkens een handvol Ierse grond mee te nemen, om rond de graven van hun overleden dierbaren te strooien.

Er zijn echter heel wat Ierse Amerikanen en dat bracht Pat op het idee om er ineens zijn business van te maken. Zijn bedrijf verkoopt nu zakjes Echte Ierse Grond van een pond – een kleine halve kilo dus – voor omgerekend 10,05 euro. En de zaken gaan goed: de jaaromzet loopt in de miljoenen.

Er wonen niet alleen Ieren, maar ook heel wat Italianen in Amerika. Vele Leonardo’s, Enzo’s en andere Romeo’s ginds hebben, patriottisch als ze zijn, een Alfa, Fiat of Maserati op hun oprit staan. Toch kwam alsnog niemand op het idee om Italiaanse grond te importeren. Een gat in de markt?

Vrouwen gezelschap houden

Heb je een zeer verzorgd uiterlijk mét biceps en sixpack, ben je sociaal aangelegd en kan je over zo’n beetje van alles meepraten? Ga dan vrouwen tegen betaling gezelschap houden. In de volksmond heet zoiets een ‘gigolo’ natuurlijk en het is misschien de droom van heel wat mannen om er eentje te zijn, maar de heren die écht geschikt zijn voor het vak zijn redelijk zeldzaam. Gigolo’s die van wanten weten, moeten zelfs vaak dates weigeren, simpelweg omdat hun agenda reeds overvol is. Hoeveel ze daarmee verdienen? Toch al snel een tweeduizend euro per week.

Bovendien hoef je jezelf niet al te moe te maken. Weet dat het gros van de vrouwen professioneel gezelschap zoekt om mee te praten. De keren dat zo’n dates in de bedstee eindigen, zijn relatief zeldzaam.

Verhuur jezelf

Ben je toevallig nogal klein van gestalte? In Groot-Brittannië hebben ze tamelijk wat geld over voor vermakelijke dwergen. Ze worden er ingehuurd voor diverse events en feestjes. De gangbare prijs is honderd pond voor een uur – zo’n 125 euro – en de meesten hanteren een minimum van drie uren. Dat is een aardig bedrag om gewoon ergens aanwezig te zijn, toch?

Dwergwerpen mag er eigenlijk niet meer, maar is er underground nog steeds populair. Kleine medemensen die er lijdend voorwerp willen zijn, kunnen minstens rekenen op duizend Britse pond. Een 1.250 euro dus. Hier en daar een buil of blauwe plek, dien je er dan wel bij te nemen.

Sla een rijke vrouw aan de haak

Als je bovenstaande zaken te ingewikkeld, te vermoeiend of te pijnlijk vindt, dan is dit de ideale oplossing. Veel hoef je er niet voor te doen: een vrouw zoeken die flink in de slappe was zit, haar voor het altaar slepen, er voor zorgen dat je een volmacht krijgt op haar rekeningen en klaar. Oké, misschien tref je wel net een minder fris en fruitig exemplaar, maar je kunt toch maar mooi mee van haar rijkdom genieten. En daarbij: de meeste rijke vrouwen zijn al aardig op leeftijd en met een beetje geluk brandt haar kaars niet al te lang meer. Met het fortuin dat ze je vervolgens nalaat, heb je in geen tijd een jong, knap ding aan de haak geslagen.

Overval een bank

Toegegeven: dat is een vrij illegale manier om geld te verdienen en de kans is niet onbestaande dat je voor enige tijd achter de tralies zult verdwijnen. Toch is dit wellicht één van de weinige manieren als je écht wanhopig bent, geen zin hebt om creatief te zijn en ook nog eens geen rijke vrouw vindt.

In geval je opgepakt wordt ben je natuurlijk niet rijk, maar anderzijds hoef je ook een tijdlang niks te spenderen aan huur, voedsel of kledij natuurlijk. Plus: in de tijd dat je veilig achter slot en grendel zit, kan je altijd een boek schrijven over waar het precies mis liep. Wat je dan weer wel centjes kan opleveren.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More