Overnacht eens in het venijnigste huis op Airbnb (video)

Om de reden achter de architectuur van volgende woonst te begrijpen,  moet je eerst weten wie Quetzalcoatl was.

Niet alleen is zijn naam aartsmoeilijk te spellen, maar hij was ook één van de belangrijkste goden in de Azteekse mythologie, namelijk de slangengod van wind, maïs, wijsheid en het leven. Zijn naam betekent ‘gevederde slang’ en in tegenstelling tot wat je zou denken was hij een goedaardige god. Hij stond in voor het goede van de mens en aan Hem moesten er geen mensen geofferd worden, want in de tijd van de Azteken was dit de ‘dood’normaalste zaak van de wereld. 

El Nido de Quetzalcoatl, of vrij vertaald ‘het Nest van Quetzalcoatl’ is een prachtige tuin gelegen in het noorden van Mexico City en staat volledig in het teken van deze god. Het ontwerp komt van architect Javier Senosiain, die van mening is dat de mens in harmonie moet leven met de natuur in plaats van al haar schoonheid te vernietigen.

In het midden van de tuin lijkt het alsof er een reusachtige slang zich doorheen de grond boort. Dit is in feite een luxueuze woonst met maar liefst vijf slaapkamers en vier badkamers, die je kan huren via Airbnb. Voor maar 200 euro per nacht kan je samen met een vriendenkliek deze slangengod toe-eigenen. 

Het venijn zit hier helemaal niet in de staart: het is eerder een rustgevend en sprookjesachtig verblijf.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More