Overheid verwijdert persbericht over voorbereiding verplichte vaccinatie zorgpersoneel

Vandaag verscheen een persmededeling van de interministeriële conferentie van volksgezondheid. In die persmedeling werd gesteld dat de juridische basis voor de verplichte vaccinatie van (een deel) van het zorgpersoneel zou worden onderzocht.

Op basis hiervan hebben we ons artikel gemaakt dat hier staat. Concreet geven ministers Vandenbroucke en Beke de opdracht om na te gaan of er een wettelijke basis gecreëerd kan worden voor verplichte vaccinatie en welke de mogelijke sancties kunnen zijn voor de weigeraars. 

Enkele minuten later werd die officiële mededeling verwijderd. Bij het aanklikken van de pagina krijgen we eerst de boodschap dat we (als journalist) ‘geen toegang meer hebben tot deze pagina’ (zie screenshot onderaan). Dat is volgens ons in het verleden nooit eerder gebeurd. Op de site staat nieuws van de overheid.

Na de publicatie van dit artikel, krijgen we plots weer wel toegang tot dat artikel. De zichtbaarheid voor de burgers is evenwel beperkt. Op de site news.belgium is het artikel immers niet zichtbaar. Enkel via de rechtstreekse link naar het artikel is het te lezen.

Als de overheid een spelletje wil spelen met onze redactie (haasje-over of verstoppertje bijvoorbeeld), dan zijn ze bij ons aan het goede adres. Alle redacteurs zaten immers bij de Chiro, scouts of KSA en hebben als tieners dus voldoende ervaring met die spelletjes opgedaan. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More