Overheid overdrijft: tot 10 jaar gevangenis in Engeland voor leugentje over corona

Geen fake nieuws: in Groot-Brittannië kun je effectief tot 10 jaar cel krijgen voor een leugentje over corona.

Heer Grant Shapps, staatssecretaris voor Transport, heeft de invoering van die 10-jarige gevangenisstraffen verdedigd voor degenen die durven te liegen over hun reis aan de Britse grens als “passend”.

Onder deze nieuwe extreem stringente maatregelen die vanaf vandaag van kracht zullen worden, zullen Britse en Ierse ingezetenen die vanuit 33 “rode lijst” -landen in Engeland aankomen, tot 1.750 pond moeten betalen om 10 dagen in quarantaine te blijven in door de overheid beheerde hotelkamers.

Als onderdeel van de handhaving van de nieuwe actie, zal iedereen die probeert te verbergen dat hij in de 10 dagen voor aankomst op een “rode lijst” -land stond, een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar kunnen krijgen – een straf die terecht tot bezorgdheid heeft geleid bij parlementsleden en oud-rechters.

Heel wat verstandige burgers maken zich vandaag zorgen over een overheid die te ver doorslaat bij het beperken van de rechten en vrijheden van die burgers. Deze gevangenisstraf van 10 jaar zal het vertrouwen van burgers in de overheid niet snel terugbrengen, zeker nadat eerder uitkwam dat die overheid in Duitsland de corona-angst bij de burgers daar op een kunstmatige wijze flink had opgepookt.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More