Overheid houdt belangrijke corona-informatie achter

“Sommige cijfers of grafieken uit het vertrouwelijke rapport kunnen verkeerd geïnterpreteerd worden.”

Experten, ministers en gouverneurs krijgen wekelijks confidentiële informatie die niet wordt doorgegeven aan de bevolking. ‘Het Laatste Nieuws’ kon zo’n rapport inkijken en deed enkele verontrustende vaststellingen. Onze overheid is namelijk niet helemaal eerlijk en verzwijgt enkele belangrijke cijfers die de coronamaatregelen in vraag zouden kunnen stellen.

De ‘inschatting van de ernst van de situatie in België’ is bijvoorbeeld niet meegenomen in het publieke rapport. In het ‘geheime’ rapport is er een overzicht van het aantal besmette en het aantal genezen personen en dat leert ons dat 95 procent van de Belgen, die besmet waren met Covid19, ondertussen genezen zijn. Ook de bezettingsgraad van IC-afdelingen wordt achtergehouden. In Henegouwen, Brussel en Namen is de situatie nog altijd ernstig met bijna de helft van de IC-bedden die bezet zijn. In de andere provincies is het slechts 30 en 40 procent.

Minister Vandenbroucke laat weten dat er “zeker niks geheims is aan het rapport”. Maar daar kan je een semantische discussie over opzetten. Is iets niet vertellen, gelijk aan liegen? “Sommige cijfers of grafieken uit het vertrouwelijke rapport kunnen verkeerd geïnterpreteerd worden”, aldus Vandenbroucke.

Waarom mogen we niet weten dat er van de 110.000 mensen die in november ons land vanuit een rode zone binnenkwamen, er slechts 154 werden getest? Waarom mogen we de exacte besmettingshaarden niet kennen? Waarom mogen we niet weten dat Proximus onze mobiliteit controleert via onze gsm’s en die in kaart brengt voor de wetenschappers?

Laten we nog wat pizza’s gaan tellen.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More