Overheid gaat ‘Belgen’ helpen die afstand willen doen van tweede nationaliteit

Helpen of stimuleren?

Het is niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is om ‘landgenoten’ actiever te gaan helpen bij het verzaken aan hun tweede nationaliteit. Is het stimuleren om Belgen te doen kiezen, of om af te raken van de vervelende verplichtingen – zoals een jaartje legerdienst – in het andere land?

“Wie enkel Belg wil zijn, moet ook kunnen verzaken aan een vreemde nationaliteit”, zei CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri in de plenaire vergadering van de Kamer. “Maar natuurlijk moet het behoud van een dubbele nationaliteit, voor wie dat wil, ook mogelijk blijven”.

De CD&V-politica diende samen met partijgenote Els Van Hoof en Open Vld-Kamerlid Goedele Liekens een resolutie in, waarin de Kamer de regering oproept om landgenoten die problemen ondervinden om afstand te doen van een tweede nationaliteit, daar actief in bij te staan. Volgens Nahima Lanjri is het aan ons land om via diplomatieke betrekkingen deze procedures eenvoudiger en vlotter te maken.

De plenaire vergadering van de Kamer keurde de tekst goed met 128 stemmen voor. Het Vlaams Belang onthield zich.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More