Over and out voor El Kaouakibi

Van wit konijn tot zwart schaap.

“De blijvende instroom aan informatie over El Kaouakibi is heel verontrustend”, zei Open Vld-minister Bart Somers eergisteren nog voorzichtig. Het was een eerste signaal dat Open Vld zich niet langer wilde verbranden aan een mogelijke sjoemelaar. Geen rook zonder vuur.

Er is ondertussen heel wat boven water gekomen. Als alles klopt van wat haar wordt aangewreven, dan is er geen sprake van een beetje gesjoemel, maar van crimineel gedrag. Het is aan de rechter om daar over te oordelen. Dat kan natuurlijk pas als alle advocaten van El Kaouakibi weer gezond zijn. Hoeveel pech kan je hebben, dat uitgerekend op de dag dat je moet verschijnen, je advocaat ziek is.

Hoe dan ook, bij Open Vld willen ze het oordeel van de rechter niet langer afwachten. Na het vernietigend rapport van de voorlopige bewindvoerder begin deze week – met onweerlegbare bijlages en e-mails – had de voorzitter van Open Vld, Egbert Lachaert aan El Kaouakibi gevraagd om voor de meest flagrante gevallen binnen de 24 uur met een antwoord te komen. Dat antwoord is er niet gekomen en dus heeft Lachaert de statutaire commissie van Open VLD gevraagd om Vlaams Parlementslid El Kaouakibi aan de deur te zetten. Hij wil ook dat ze haar parlementszetel afstaat.

“Ik wil geen rechter spelen, maar door de aantijgingen niet te weerleggen laat Sihame ons geen keuze”, aldus Lachaert. “Op die manier beschadigt ze onze partij elke dag een beetje meer, en dat is statutair een geldige reden om haar uit de partij te zetten”.

En daarmee is het wit konijn van Bart Somers een zwart schaap geworden dat niet alleen Open Vld beschadigt, maar de hele politiek en de allochtone gemeenschap in het bijzonder.

Eén lichtpuntje voor El Kaouakibi: een nieuw kapsel en niemand op straat die haar zal herkennen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More