Oudjes krijgen Chokotoff als beloning voor coronavaccin

In een recent webinar georganiseerd door het Agentschap Zorg en Gezondheid voor directies en medisch verantwoordelijken voor de vaccinatie werden specialisten aan het woord gelaten door de Vlaamse overheid over de eigenschappen en de veiligheid van het Pfizer-BioNTech-vaccin Comirnaty en de algemene principes van vaccinatie. Er werd ook dieper ingegaan op de praktische kant van de voorbereiding en de organisatie van de vaccinatie in de woonzorgcentra.

Tijdens de presentatie praktische organisatie van COVID-vaccinatiecampagnes in zorginstellingen werd aangegeven dat er “grote twijfel bestaat bij gezondheidswerkers en bewoners en hun familieleden over COVID-vaccins”.

Volgens de specialisten is het belangrijk om de inwoners van de centra te motiveren en de gevaccineerden te bedanken: individueel op het moment van de vaccinatie “met een Chokotoff, een muntje, een koekje, een mandarijntje of een trosje druiven”. Op groepsniveau kan bijvoorbeeld “de eenheid met de hoogste vaccinatiegraad een taart krijgen”.

Tot slot wordt aangeraden om in een woonzorgcentrum (WZC) gevaccineerden en niet-gevaccineerden samen te houden. “Hierdoor vermijd je clustervorming van vatbare personen en dus lokale uitbraken binnen het WZC.”


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More