“Optimisme is een morele verplichting”

CD&V is bang voor verkiezingen.

Straks verschijnen preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open Vld) met een plan bij de koning. Maandag had Filip hun plan om er tussenuit te muizen niet aanvaard. Twee dagen kragen ze om met wat anders te komen. Dat heeft voor heel wat ongerustheid gezorgd in het Vivaldi-clubje. Met uitzondering van MR-voorzitter Bouchez voor wie alleen de lucht de de limiet is. De anderen zijn vooral bang dat de kiezer hen bij een volgende stemronde geen mandaat zou geven.

Vooral bij CD&V hoopt men op een mirakel des Heeren. Zij vrezen dat de Vlaming hen geen absolutie zal geven in het stemhokje. CD&V-kopstuk Kris Peeters denkt dat de poging om een regering op de been te brengen van liberalen, socialisten, groenen en zijn eigen partij de laatste en enige manier is om nieuwe verkiezingen kan afwenden. Dat zei hij vanmorgen in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Ik hoop dat het lukt, want er is geen alternatief meer, denk ik.” Peeters is door zijn partij naar Europees Parlement weggepromoveerd en uit de hoop op een ‘positieve oplossing’. “Optimisme is een morele verplichting”, zei Peeters.

Afwachten of de anderen daar ook zo over denken.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More