Opperviroloog Van Ranst dondert door de mand (video)

Al is dat wel alleen maar te zien in de Franstalige media.

Marc Van Ranst ging enkele dagen geleden in dialoog met Jean-Marie Dedecker: dat wisten we al. De aanleiding was, dat Dedecker op 1 mei de terrassen geopend wil zien, en Van Ranst moest uitleggen waarom dit niet zo’n goed idee was.

Tuurlijk ging Van Ranst al op voorhand een beetje provoceren, door onder andere deze tweet de wereld in te sturen: “Ik denk dat je best al op voorhand de handdoek in de ring of op de tatami gooit, Jean-Marie! Jij durft die horeca-terrassen helemaal niet te openen op 1 mei! Volgens mij ga je gewoon wat plooitafeltjes op de dijk zetten, en meer ga jij absoluut niet durven.”

Dedecker wilde van de viroloog vooral horen waarom de terrassen niet al op 1 mei open kunnen. Dat zou voor de horeca immers heel wat inkomsten schelen, en als de terrassen niet open zijn komen mensen toch gewoon met hun frigoboxen samentroepen: voor het virus maakt dat wellicht niet veel verschil.

Van Ranst kwam echter niet verder dan ‘omdat het moet’, maar een zinnige uitleg ontbrak. Dat doet vermoeden dat Vandenbroucke zijn tongschuiver van onlangs, dat sommige regels niet veel nut hebben maar dienen om te tonen wie er de baas is, nog de waarheid is ook. Ook over de werkelijke zin van mondmaskers op de dijk wist de viroloog niet veel zinnigs te vertellen.

Op een Waalse zender verklaart Jean-Marie Dedecker nu, dat Van Ranst hem na het debat in Terzake, dus toen de camera’s niet meer draaiden, gelijk gaf, en toegaf dat mondmaskers buiten compleet zinloos zijn. Ook dat bevestigt dus eigenlijk, dat sommige regels in feite niet meer dan machtsvertoon en misschien zelfs machtsmisbruik zijn.

Er is trouwens nog een recente, gekke tweet van Van Ranst die de ronde thans doet: “Je zal zien dat dezelfde mensen die zich inzetten voor deze pandemie ook diegenen zijn die ijveren voor propere lucht, biodiversiteit en de natuur.”

Dat kan natuurlijk een grapje zijn van onze Geestigheid Zelve, maar sommigen vatten het op als een voorspelling.

Er zijn namelijk klojo’s op deze aardkloot, die voorstellen om na corona doodleuk lockdowns voor het klimaat te organiseren.

En dan was er onlangs nog iemand van de CNN die voor verborgen camera toegaf dat dat hele coronagedoe niet lang meer zou duren omdat de mensheid het stilaan niet meer pikt, en dat we in de plaats daarvan zouden doodgegooid worden met beelden over smeltende ijskappen en zieltogende ijsberen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More