Opnieuw moeilijk jaar voor 42|54 van Élodie en Olivia

De vennootschap 42|54 van Élodie Ouédraogo en Olivia Borlée heeft de cijfers over boekjaar 2019 eindelijk gepubliceerd.

In 2019 gaf de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV volgens De Tijd nog een converteerbare lening aan het bedrijf dat luxesportkledij maakt.

PMV gaf toen geen financiële details, maar verklaarde een ‘ambitieus groeiverhaal’ te willen ondersteunen. De lening is converteerbaar, wat betekent dat ze achteraf in aandelen kan worden omgezet. De estafetteloopsters lanceerden hun kledinglijn in 2017. Ze doopten die 42|54, naar de tijd waarmee ze op de Olympische Spelen van 2008 in Peking zilver wonnen op de 4×100 meter, samen met Kim Gevaert en Hanna Mariën.

De twee loopsters speelden ermee in op de ‘athleisure-mode’, het dragen van sportieve kledij naast het sportterrein. Hun collectie is te koop via de eigen website en internationale sites als Lane Crawford. Borlée en Ouédraogo wilden de verse cash volgens De Tijd gebruiken om te investeren in marketing en verkoop. Dat viel tegen. In 2019 was er een verlies van net geen kwart miljoen euro. In het eerste verlengde boekjaar was er al een verlies van 154.080 euro.

In de toelichting blijven de bestuurders positief. Er wordt gerekend op financiële steun en een nieuwe commerciële strategie. Ook het aantrekken van externe financiers is een optie.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More