Opnieuw meer dan 1.000 besmettingen per dag in Israël: topwetenschapper nuanceert

In Israël is er bezorgdheid over het aantal nieuwe coronabesmettingen. Vraag is of deze besmettingen ook leiden tot een ernstige vorm van corona. Wetenschapper Eran Segal van het Weizmann Instituut nuanceert.

Voor het eerst in vier maanden tijd heeft Israël opnieuw meer dan 1.000 coronabesmettingen geregistreerd. Dat blijkt uit de cijfers die het ministerie van Gezondheid bekendmaakte.

In Israël heeft 62 procent van de bevolking minstens een eerste coronaprik gekregen. Zowat 56 procent is volledig ingeënt.

Eran Segal, een gezondheidsdeskundige die de regering adviseert over de pandemie, tweette dat hoewel het aantal infecties toeneemt, het aantal nieuwe ernstige gevallen per dag veel lager blijft dan in eerdere uitbraken, na de massale uitrol van vaccinatie in het land.

Segal: “Toen Israël de 1.000 infecties bereikte in de derde golf (op 25 november), waren er gemiddeld 29 nieuwe ernstig zieke patiënten per dag. (Op weekbasis dus zowat 200,red.) De laatste week waren dat er in totaal 8.”

Segal benadrukt in zijn bericht dat de vaccinatie dus wel degelijk werkt. Segal sluit zich impliciet ook aan bij sommige wetenschappers die stellen dat het niet meer zinvol is om exclusief te berichten over het aantal nieuwe infecties aangezien deze infecties nu niet meer dezelfde gevolgen hebben als in het verleden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More