Opnieuw Europese landbouwsubsidies voor zus van koningin Mathilde

Elisabeth d’Udekem, zus van koningin Mathilde, heeft in 2019 opnieuw Europese landbouwsubsidies ontvangen. Dat is opmerkelijk aangezien de zus van Mathilde in Vorst (Brussel) woont.

In 2019 kreeg ze volgens Belpa 12.987,91 euro van de EU. Het bedrag is volgens Belpa samengesteld uit vier onderdelen: 8.162,13 euro, 161,40 euro, 361,17 euro en 4.303,21 euro. Die bedragen slaan op verschillende aspecten van het landbouwbeleid.

Zo slaat die 4.303,21 euro op onderdeel II.4 Betaling voor klimaat- en milieuvriendelijke landbouwpraktijken – Titel III, hoofdstuk 3. Vergroening: naast de betaling in het kader van de basisbetalingsregeling (BBR) / regeling inzake een enkele areaalbetaling (REAB) ontvangen de landbouwers (!) een ontkoppelde areaalbetaling per hectare als compensatie voor het toepassen van de volgende drie klimaat- en milieuvriendelijke landbouwpraktijken: – gewasdiversificatie; – het in stand houden van blijvend grasland; – de aanwezigheid van ecologisch aandachtsgebied op hun landbouwareaal.

Ook in 2018 kreeg de zus van de koningin landbouwsteun.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More