Opnames Jackass lopen (bijna) fataal af (video)

Haaien vallen stuntman aan.

Het zal wellicht niemand verbazen dat er wat fout is gelopen bij de opnames van Jackass. Als je zoveel risico’s neemt, moet er ooit wel eens wat fout gaan. Het is ondertussen al eenentwintig jaar jaar geleden dat de eerste aflevering van ‘Jackass’ werd uitgezonden. In het legendarische MTV-programma lieten Johnny Knoxville en zijn skatevrienden zich vrijwillig taseren, vergiftigen, omver rijden of als menselijke boksbal gebruiken. De bende werd wereldberoemd met zijn stunts, maar voor de meeste van eerste ‘acteurs’ ging het nadien vreselijk mis. Sommige leden werden hardnekkige alcoholisten, andere belandden in de psychiatrie, werden dakloos of gingen gewelddadig dood.

Bij nieuwe opnames van een bijzondere editie ‘Shark Week’ – dat deze week op Discovery loopt – bekocht Jackass’-ster Sean McInerney het bijna met zijn leven. De man probeerde tijdens het wakeboarden op zee – in een gebied waar veel haaien zitten – een sprong te maken over een aantal exemplaren, maar slaagde hij er niet in om correct te landen. In plaats daarvan stortte de stuntman in zee, waarna de zwerm haaien hem meteen aanviel en in zijn hand beet.

;

“Hij zou dood zijn als ze hem niet zo snel hadden opgedoken. Jezus, hij is helemaal gehavend door die haai”, zegt Chris Pontius, een ander ‘Jackass’-lid. “En dat voor een aflevering van ‘Shark Week’. Het herinnert ons eraan dat we het behoorlijk ver drijven. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren.”

De pezen en slagaders in Sean’s hand moesten operatief opnieuw worden vastgemaakt, anders had de stuntman zijn hand verloren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More