Opgepast, dames: borsten kunnen krimpen door te veel koffie

Dagelijks passeren er onderzoeken en resultaten die de wenkbrauwen doen fronsen, maar dit springt er wel bovenuit.

Zweedse wetenschappers onderzochten driehonderd vrouwen, de grootte van hun borsten en het aantal kopjes koffie dat ze ongeveer dronken op een dag. Uit analyse is gebleken dat vrouwen die gemiddeld drie of meer kopjes koffie dronken een verhoogd risico hebben op een verstoorde hormoonhuishouding.

Reden is de invloed van cafeïne op een bepaald gen waar ongeveer vijftig procent van alle vrouwen over beschikt. Helena Jernstroem, hoofdoncologe van de studie, stelt wel gerust: “De borsten zullen kleiner worden, maar uiteraard niet verdwijnen. Iedereen die nu denkt dat ze koffiedrinkers kunnen onderscheiden op basis van cupmaat, zal teleurgesteld achterblijven. Het probleem is dat er twee metingen zijn voor een beha: de cupmaat en de omtrek”, klinkt het.

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat die drie kopjes koffie per dag ook een groot voordeel hebben. Zo zou cafeïne juist een positieve impact hebben op de gezondheid van de borsten en de kans op borstkanker mogelijk verminderen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More