Operationeel draaiboek Vlaamse vaccinatiecentra bevat nog altijd veel onzekerheden

De opstart van de Vlaamse vaccinatiecentra komt steeds dichterbij. Terwijl de Vlaamse overheid al minstens een half jaar geleden wist dat het grootste deel van de burgers (vrijwillig) gevaccineerd zou worden, wordt vandaag nog steeds aan het draaiboek gesleuteld. Dat draaiboek bevat ook nog steeds veel onzekerheden.

In de laatste versie van 22 januari lezen we dat de registratie van het vaccin gewijzigd werd. “De IT-tool die in ontwikkeling is, voorziet de registratie van de vaccinatie NA het vaccinatiemoment. Dit betekent concreet dat de vaccinator het vaccin registreert na het geven van de prik.” In de blauwdruk en de eerste versie van dit draaiboek werd dit anders ingevuld. De blauwdruk wordt nog herwerkt.

“Van zodra er meer duidelijkheid is over de verdere functionaliteiten van de IT-tool, zal ook dit draaiboek verder uitgewerkt worden in die optiek.” Zo is bijvoorbeeld het vastleggen van het tweede vaccinatiemoment nog steeds onduidelijk. Daarom wordt dit momenteel onder voorbehoud nog tijdens de medische administratie voorzien.

De (IT) verantwoordelijken van de vaccinatiecentra zullen ook gecontacteerd worden door de lokale politie en het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) voor de organisatie van respectievelijk de fysieke en cyberbeveiliging van de vaccinatiecentra. Kortom, er moet nog veel gebeuren aan de back office van die centra.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More