Operatie SKY ECC: honderdduizenden euro’s en diverse wapens in beslag genomen

Het was de grootste actie ooit in België met ongeveer 1.500 politieagenten, die huiszoekingen deden in heel België maar vooral rond Antwerpen. Volgens informatie van DH werden er ook huiszoekingen uitgevoerd in Brussel, Limburg en Wallonië, en werden meer dan tien mensen van hun vrijheid beroofd. Er werden ook honderdduizenden euro’s en zelfs wapens in beslag genomen.

Het gerechtelijk onderzoek, geleid door de Mechelse onderzoeksrechter Philippe Van Linthout, richt zich niet alleen op de drugshandelaren zelf, maar ook op andere mensen die hun criminele activiteiten faciliteren, zoals informanten, witwassers of criminelen. Ook een Antwerpse advocaat en zijn stagiair werden meegenomen voor verhoor. Het is nu aan de onderzoeksrechter om te beslissen wie aangehouden wordt.

“Slechts één grote criminele groep is het doelwit,” zei het federaal parket, “maar het is actief in verschillende activiteiten.”

De spectaculaire actie kwam er nadat de berichten van de criminelen via SKY ECC werden gekraakt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More