Open Vld wil zusterpartij MR niet lossen

“N-VA en PS moeten hun plannen aanpassen.”

De Wever en Magnette hebben van de koning tot 8 augustus gekregen om met wat concreets te komen en willen Georges-Louis Bouchez, voorzitter van de MR, dumpen. Ze doen daar niet flauw over en noemen hem en plein public onbetrouwbaar. Het plan van de twee kersverse vrienden, Paul en Bart, is om hun ‘bubbel van vijf’, zijnde de PS, N-VA, sp.a, CD&V CDH te vervolledigen met Open Vld. Dat zet druk op de Vlaamse liberalen omdat zij in die constructie hun liberale zusterpartij moeten achterlaten. En dat willen ze niet.

Om die halsstarrige weigering te verantwoorden, trekken ze de klassieke motivatie: ‘de inhoud’. Voorzitter Egbert Lachaert komt met een pittige videoboodschap met een (echt wel) degelijk onderbouwde inhoudelijke boodschap. Al kon hij het niet laten om Bart De Wever even op zijn plaats: “We hebben politici nodig die mensen kunnen samenbrengen. Geen politici die anderen publiek afdreigen of schofferen en zo een oplossing nog verder weg brengen.”

Volgens Lachaert kunnen, we ons geen Sinterklaas-politiek permitteren. Als we miljarden extra’s blijven uitgeven, de concurrentiekracht van onze bedrijven terugschroeven, de uitkeringen verhogen, enzovoorts, zonder hervormingen om dit allemaal te financieren, dan komen we er niet, aldus Lachaert. Volgens de liberale voorzitter kost de nota van Magnette en De Wever nog eens 10 miljard boven het tekort van 20 miljard dat we al hebben. En dat geld hebben we niet.

Toch staan, volgens Lachaert, de liberalen klaar om mee te regeren. Maar dan moet er wel naar hen geluisterd worden
Samengevat: we hebben nog geen nieuwe federale regering.

En wat doet Bouchez? Die post een cynisch TikTok-filmpje: “Have fun.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More