Open Vld wil dat Vlaams Belang steun aan Jürgen Conings openlijk afkeurt

Egbert Lachaert vindt dat het Vlaams Belang mee verantwoordelijk is.

Tegenstanders en concurrenten van het Vlaams Belang hanteren de wanhoopsdaad van Jürgen Konings om de partij te stigmatiseren als een kweekvijver voor extremisme. In ‘De Afspraak op Vrijdag’ kwam Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken door opiniërend hoofdredacteur van ‘De Morgen’, Bart Eeckhout ‘onder vuur’ te liggen. Eeckhout vindt dat het Vlaams Belang verantwoordelijk is voor de radicalisering in onze maatschappij en mensen als Conings ertoe aanzet om aanslagen te plegen. Van Grieken vroeg Eeckhout om te bewijzen dat er een directe link is met Conings en merkte op dat dat zijn partij net een middel is tegen polarisatie. “Al een geluk dat er een Vlaams Belang is”, zei Van Grieken. “Dan hebben mensen het gevoel dat we het goed hebben gezegd en dat wij het ventieltje zijn voor heel veel opgekropte frustratie, dus zijn wij het beste vaccin tegen polarisatie.”

Zaterdag herhaalde Egbert Lachaert de aantijgingen van Eeckhout aan het adres van het Vlaams Belang. Op sociale media blijft de steun voor Conings aangroeien, 20.000 mensen hebben zich al bij een Facebook-groep aangesloten. Volgens Lachaert moet Vlaams Belang dit openelijk afkeuren en een signaal geven aan haar achterban. Hij wees op de de extreemrechtse ideeën van Conings. “Die radicalisering wordt ook gevoed door sommige partijen. En dan spreek ik over het Vlaams Belang. Want je hebt de jihadist die het bompakket aantrekt, zichzelf laat ontploffen en onschuldige slachtoffers maakt, in dit geval Jürgen Conings, maar je hebt ook de imams die de radicalisering prediken op sociale media en websites. En sommige van die mensen zitten ook in ons parlement.”

Van Grieken was not amused met deze beschuldigingen en reageerde geïrriteerd op Twitter: “Wat een walgelijke vergelijking. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de polarisatie? Is dat niet de partij die al 22 jaar onafgebroken aan de macht is en het signaal van de bevolking telkens compleet negeert?”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More