Open Vld vond dé oplossing om opgestapelde blunders te maskeren

Zo trek je recht wat krom is.

De politiek kampt al jaren met een imagoprobleem. Politici doen er alles aan om dat erg te vinden, maar eigenlijk kan het hen niet schelen. Alleen wanneer schandaaltjes komen bovendrijven wordt de kaart van politieke correctheid getrokken, vooral door diegenen die het niet zijn. Het beste wat een politicus/ca kan overkomen is dat een collega in de fout gaat: ideaal om het eigen imago op te krikken en de verontwaardiging uit te schreeuwen.

El Kaouakibi zit in nauwe schoentjes, zoveel is duidelijk. Het gaat er zelfs niet eens meer om of ze fout was of niet, de kans dat haar geloofwaardigheid hersteld wordt, is zo goed als nihil. En dat straalt af op de liberale partij. De liberalen kennen een geschiedenis van broedermoorden en het ziet ernaar uit dat ook El Kaouakibi zal gedumpt worden. Zij is er alvast niet in geslaagd om na een week de geruchten rond haar persoon te weerleggen en dus heeft Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert het interne tuchtorgaan van zijn partij gevraagd om Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi tijdelijk op non-actief te zetten. “Om de sereniteit en de rust te herstellen, en haar haar verdediging te laten voeren op een onafhankelijke manier”, klinkt het in een persbericht van de partij.

Paniek bij de blauwen dus. Gelukkig hebben ze meteen dé oplossing gevonden: van naam veranderen. Het was alexandra D’Archambeau die op ‘ATV’ met die suggestie kwam. Zij vreest dat Open Vld niet meer met die naam naar de kiezer kan trekken. Ander naam dus, en we zwijgen erover. Was alles maar zo simpel.

Ziezo, opgeruimd opgelost staat netjes.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More