Open Vld verhindert besparing op Vlaams Parlement en partijdotaties

Partij van Rutten wil als enige niet besparen.

In tijden waarin iedereen moet besparen, wilde het Vlaams parlement een gebaar maken en het zelf ook met minder gaan doen. Ten minste dat was het plan waar Liesbeth Homans (N-VA) aan werkte. Iedereen met 6 procent minder, wij ook.

In alle discretie werkte ze een voorstel uit om te besparen op de werking van het Vlaams Parlement en op de dotaties van de politieke partijen. Voor de begroting van 2020 lag er een voorstel klaar om het alvast met 860.000 euro minder te doen in het Vlaams Parlement. Ook de financiering van de politieke partijen zou met 6 procent verminderd worden.

‘Zou’, want Homans besliste om het voorstel niet ter stemming te brengen omdat één partij -Open Vld -dwars lag. Geen consensus, dus – voorlopig – geen besparing.

De fractieleider van Open Vld, Willem-Frederik Schilz, komt met een ‘inhoudelijke’ uitleg. Hij vindt dat ze een besparingsinspanning moeten en kunnen doen. Alleen niet rap, rap. De liberale partij – die volgens de laatste peilingen geen 10 procent meer haalt – wil het systeem fundamenteel herdenken. “Liever een degelijk debat en een goed resultaat dan snel een half voorstel aanvaarden”, aldus Schiltz.

Ze willen dus niet. Op naar het premierschap voor Rutten !

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More