Open Vld stimuleert kerkuittreding en betaalt zelfs je postzegel

Katholieke Kerk nee, Islam ja?

“De recente uitspraak van het Vaticaan over het homohuwelijk is de zoveelste druppel die de emmer doet overlopen. Daarom organiseren we met Jong VLD Gent een gezamenlijke Kerkuittreding”, lezen we in een bericht van Illy Tasatan. Nee, we we verzinnen dit niet : Illy Tasatan”! What’s in a name. De Kerk verlaten was nog nooit zo makkelijk en goedkoop. De brief wordt voor je ingevuld en de postzegel betaald.

Een bewonderenswaardig initiatief van een politiek gedachtengoed – de liberalen – in wiens naam het Latijnse woord ‘liber’ (vrijheid) schuilt. Maar tegelijk ook behoorlijk hypocriet. Het standpunt van de Kerk is niet van gisteren, er nu tegen gaan fulmineren zijn vijgen voor Pasen. Je kan je bovendien afvragen of het niet correct zou zijn om meteen ook een uittredingsbrief voor de Islam van postzegels te voorzien. In de koran staan – naar onze mening – enkele statements die niet meteen in het partijprogramma van Open Vld kunnen worden opgenomen. Dat is ook Theo Francken opgevallen. Op zijn Facebook trekt hij stevig van leer tegen de hypocrisie van het jeugdig blauw. Wij citeren:

Jong VLD organiseert een kerkuittreding en roept eenieder op om zich te laten ontdopen. Aanleiding is het oerconservatieve standpunt van Rome over holebi’s.

De dag dat Jong VLD oproept om uit de Islam te treden zullen ze persoonlijke bescherming moeten aanvragen.

Tot die dag roep ik op om uit de VLD te treden. Liberalen die aan de lopende band avondklokken, samenscholings- en uitreisverboden invoeren, zonder enige democratisch debat in het parlement en met een compleet gebrek aan privacy, zijn geen liberalen. En Vlaamsgezind zijn ze al niet meer sinds Verhofstadt zijn Burgermanifesten ritueel verbrandde om de eerste paarsgroene regering ooit te maken.

Prettige werkdag,

Theo

PS: Let op, bij de VLD is het wel een beetje zoals bij de kerk. VLD lid worden, is hetzelfde als gedoopt worden. Eenmaal je er lid wordt, blijf je voor eeuwig op hun ledenlijst staat.

Jong VLD organiseert een kerkuittreding en roept eenieder op om zich te laten ontdopen. Aanleiding is het…

Geplaatst door Theo Francken op Maandag 22 maart 2021

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More