Opel lanceert allereerste volledige elektrische en goedkope rallywagen

Of hij ook potten gaat breken is nog koffiedik kijken…

En of hij helemaal geen CO2-uitstoot zal genereren ook. Feit is wel dat deze rallywagen van slechts 50.000 euro volgend jaar het deelnemersveld van de rally-instapklasse zal vervoegen. Met een normale actieradius van 300 kilometer vrezen we het ergste als het gaspedaal, euh, elektrische pedaal stevig wordt ingedrukt. Gelukkig zijn de stages tijdens een rallywedstrijd relatief kort en kan er tussendoor snel bijgeladen worden.

Daar wringt natuurlijk wel het schoentje, want hoe laad je die tussen klassementsproeven op? Bij het ‘groene’ Formula E bijvoorbeeld doen ze dat gewoon met een hoop stroomgeneratoren op conventionele brandstof. (brand)Stof tot nadenken. 

De Corsa e-Rally wordt ook niet opgevoerd en zijn elektromotor levert nog altijd een bescheiden 136pk en 160Nm. Gelukkig krijgt hij wel een specifieke ophanging, extra lichten, een data-logger, een bodembeschermplaat en een geïntegreerde rolkooi voor moest je toch met zekere snelheid het parcours af donderen . Alles goed voor zo’n 1,4 ton. Met andere woorden, niet eens de krachtigste, wel de zwaarste bolide van het veld. 

Kostprijs om elektrisch mee te karren in een rally? 50.000 euro, wat dan weer een heel pak minder is dan een conventionele rallywagen. Opel hoopt er komend jaar 15 aan de start te krijgen. Wij zijn benieuwd naar de resultaten maar als groentje in de rallysport, lijkt ons dit een convenabele en vooral betaalbare instapper. 

1

Image 1 of 9

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More