Bij dit kampioenschap is fotofinish zelden nodig (video)

Sinds de jaren zestig schreeuwen de inwoners van het Britse Congham de longen uit hun lijf om hun favoriete deelnemer naar de finishlijn te pushen.

Al kunnen ze dan daarna hun stembanden een week niet meer gebruiken, want eer deze slijmerige sportievelingen de finish bereiken ben je al ettelijke uren verder. Enthousiastelingen van alle leeftijden nemen namelijk deel met hun eigen slakken. Tijdens het wereldkampioenschap slakkenracen bestaat de racebaan uit een wit tafelkleed, dat goed nat gehouden wordt. Slakken vinden dat prettig. De deelnemers moeten diverse rondes door, voordat de finalerace wordt gehouden.

De race begint na het traditionele startsein: “Ready, steady, slow!” De slak die het eerst de rand van de buitenste cirkel bereikt, ruim 30 centimeter verderop, wint de race. De slakken krijgen voordien een schildering op hun huisje en worden eerst verwend met wat sla, komkommer en wortel voor de nodige energie.

Het record van 2 minuten en 20 seconden uit 1995, dat werd opgetekend door de slak Archie, is tot heden nog steeds niet verbroken. Misschien kunnen we er eens een Belgische ambtenaar op afsturen om deel te nemen?

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More