Op reis kunnen vertrekken, zal afhangen van de administratie

Wie nog geen prik kreeg, zal moeten proberen op tijd getest te worden.

De zomer van de vrijheid kent enkele Kafkaiaanse voorwaarden: wie niet geprikt is, zal een testbewijs moeten bemachtigen dat niet ouder is dan 72 uur. Je mag je test niet te lang op voorhand plannen, want dan riskeer je dat die bij aankomst in het vakantieland ouder is dan 72 uur. Op het laatste moment je laten testen, is eveneens af te raden: want wat als er dan iets misloopt met de test? Heb je dan toch tijd voor een herkansing? Met de beperkte tijdsframe zullen er heel velen tegelijk getest willen/moeten worden.

De administratie zal dus in orde moeten zijn. De testcapaciteit wordt daarom overal opgetrokken, want begin juli valt de vaccinatiecampagne stil. Wie tegen dan nog geen eerste prik heeft gekregen, zal wellicht tot augustus moeten wachten. In de hele maand juli worden hooguit 150.000 eerste prikken gezet. De afgelopen weken kregen meer dan 1 miljoen Vlamingen een eerste spuit.

Vlaanderen voorziet voor de vakantiemaanden 20.000 PCR-testen per dag. “Op basis van verschillende berekeningen gaan we ervan uit dat dit voldoende zal zijn”, klinkt het op zijn kabinet. Er zullen ook privé-initiatieven, zoals op Brussels Airport. Maar het probleem zit ‘em bij de afname? Gevreesd wordt dat er op piekmomenten te weinig mensen zullen zijn om tests af te nemen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More