Op deze klimmuur kan je het klassieke spelletje Pong spelen (video)

De toepassingen met augmented reality, in het Nederlands ‘toegevoegde realiteit’ genoemd, zijn eindeloos.

Simpel gesteld is dit het combineren van de virtuele wereld met de echte wereld, door virtuele beelden (computerdata) met realtime-beelden te verenigen. Deze Augmented Climbing Wall maakt daar gebruik van. Dankzij camera’s en een beamer ontstaat er een augmented reality canvas, waar je doodleuk Pong op kunt spelen.

De dinosaurussen onder ons zullen wellicht Pong nog goed kennen, het was dan ook één van de eerste computerspellen. Een zeer eenvoudig concept : twee bats aan weerszijden van het scherm – voor iedere speler één – die zij in verticale richting kunnen bewegen. En natuurlijk een balletje dat heen en weer gespeeld wordt. Zodra een speler erin faalt het balletje terug te kaatsen, scoort de andere een punt. Dit allemaal zonder grafische poespas.

Het principe op deze klimmuur is ongeveer identiek: via lichtgevende lijnen en klimgrepen zie je direct wat je moet doen. Speciaal voor hen die thuis de muur oplopen van verveling.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More