Aan deze automaat kun je neplikes kopen voor Instagram en Facebook (video)

Iedereen wil graag populair zijn. Maar voor sommigen kan het niet snel genoeg gaan.

Likes op de social media zijn de schouderklopjes van de 21ste eeuw geworden. Maar soms moet je oppassen vanuit welke richting deze digitale waarderingen komen.  Zo kwam de CD&V eerder dit jaar nog in opspraak toen bleek dat bijna 1/3 van hun Facebook-likes afkomstig waren uit India.  Een verkeerd gelopen campagne, maar absoluut niet betaald voor click-farms, klonk de uitleg van CD&V.

Van zulke ethische kwesties liggen ze in Rusland niet wakker. Daar koop je gewoon honderd likes voor 0,89 euro waar iedereen bij staat. De neplike-industrie daar genereert grote winsten, maar opereert aan de randen van het internet en lapt de gebruiksvoorwaarden van social media stelselmatig aan de laars.

Zo is er deze verkoopautomaat in een winkelcentrum in hartje van Moskou waar, je likes en volgers kunt kopen alsof je een brood uitdraait. Gelukkig voorziet dit multifunctionele apparaat je ook in je andere social-mediabehoeften. Het maakt selfies, print Instagramfoto’s, en verkoopt ook nepvolgers en likes voor VK, een populair netwerk in Rusland.

Het feit dat het vooral halfnaakte Braziliaanse mannen zijn die je foto liken, moet je er maar bijnemen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More