Oosters despoot met geld staat in Leuven boven de wet

De Sultan van Oman mag zijn minibusjes parkeren op verkeersvrije Grote Markt

Eerder meldden we al dat de Sultan van Oman een viersterrenhotel, inclusief restaurant voor anderhalve maand  afhuurde in hartje Leuven. De man komt voor een medische behandeling naar het UZ Leuven.

De 79-jarige despoot is ondertussen met drie vliegtuigen aangekomen in ons land en zijn gevolg heeft zijn intrek genomen in hotel The Fourth in Leuven. Blijkbaar heeft Qaboos bin Said Al Said – zoals de sultan voluit noemt – nog niet begrepen dat hij in een democratisch land te gast is waar iedereen gelijk is voor de wet, want op de Grote Markt in Leuven staan vijf van zijn busjes keurig tegen de Sint-Pieterskerk geparkeerd. Buiten de regels, want de Grote Markt is autovrij.

Merkwaardig is dat de politie niet ingrijpt. Leuven is een stad waar je als automobilist niet meteen  naar uitkijkt. Je krijgt er al een bekeuring nog voor dat je terug bent van de ticketautomaat. (bij wijze van spreken)

De busjes zetten alvast kwaad bloed bij de bewoners. “Je mag gerust een heel hotel afhuren, als je dat wil betalen, maar ik wist niet dat de grote markt ook als parking kon gekocht worden…”, twittert een Leuvenaar.

De politie is op de hoogte van de overtreding, maar komt met de hypocriete mededeling dat “alle genomen maatregelen in overeenstemming zijn met de veiligheidsdiensten”.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More