Oostenrijkers komen met wel heel erg straffe wegraket (foto’s)

Bam, 1.343pk. Niks elektrisch, allemaal benzinepower.

De wedloop om de meeste pk’s is nog bijlange niet voorbij en er zijn er natuurlijk altijd die moeten overdrijven. Er zijn de Arabieren met hun 5.000pk sterke DEVEL. Het testexemplaar rijdt al, maar ‘dankzij’ tractieproblemen accelereert een elektrische fiets nog sneller.

Enkele Bulgaren willen het met hun Alieno nog straffer doen: 5.290pk alstublieft. Hoe het zit met diens tractie weten we niet: de auto bestaat vooralsnog enkel op papier. Een voorschot deponeren en bestellen kan al wel.

In Oostenrijk is er zowaar nog een bedrijf uit de grond gerezen dat een straffe hypercar wil maken: Milan Automotive. Al houden zij het met hun ‘slechts’ 1.343pk sterke Red nog redelijk bescheiden. Geen elektrische aandrijving, maar wel een 6,5-liter dikke V8 die door een kwartet aan turbo’s beademd wordt. Dankzij veelvuldig gebruik van koolstofvezel ligt het gewicht ook nog eens verrassend laag: de Red zou net geen 1.300 kilogram op de weegschaal zetten.

De Oostenrijkers claimen dat de sprint van nul naar honderd geklaard is in 2,5 seconden en dat de hypercar een top van een slordige 400 km/u haalt.

Wie er één wil, moet snel zijn. Ze gaan slechts 99 exemplaren maken en achttien zouden er inmiddels al verkocht zijn. De prijs? Die bedraagt ongeveer twee miljoen euro.

1

Image 1 of 6

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More