Oostende verliest mandaten bij vzw Mu.ZEE

De Vlaamse Regering heeft vrijdag de nieuwe statuten van de vzw Mu.ZEE goedgekeurd. Mu.ZEE omvat het Kunstmuseum aan zee in Oostende en het Permeke-museum in Jabbeke.

Volgens de KBO zijn er liefst 18 functiehouders. De laatste jaarrekening dateert van 2019. De vzw werd in 2010 opgericht. Mu.ZEE sloot de deuren op maandag 18 januari 2021 om in principe opnieuw open te gaan op 1 juni 2021. Mu.ZEE vertelt verhalen met een uitzonderlijke collectie kunst, van 1830 tot nu, van uitsluitend Belgische kunstenaars en kunstenaars die bij ons wonen en werken of woonden en gewerkt hebben. Het DNA van deze collectie is uniek: van Sammy Baloji, Lili Dujourie, James Ensor tot en met Otobong Nkanga, Léon Spilliaert en Luc Tuymans.

De nieuwe statuten besteden extra aandacht aan de principes van goed bestuur. Het aantal mandaten vanuit de Vlaamse Gemeenschap en de stad Oostende daalt, en voortaan zullen vier onafhankelijke bestuurders deel uitmaken van het bestuursorgaan. Daarnaast worden de statuten ook aangepast aan de bepalingen van het nieuwe wetboek vennootschappen en verenigingen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More